3

Martijn Friederich

Eigenaar glasomlood.nl en brandmerck.nl

Persoonlijk

Geboren in Drenthe, getogen in Zwijndrecht (onder de rook van Rotterdam). Ik groeide, tot 1998, op in een warme, succesvolle ondernemers familie.

Eén van mijn grote inspirators is Nick Vujicic. Absoluut de meest positieve person ooit, zie o.a. ‘The Butterfly circus’ (YouTube). Dit was voor mij het laatste zetje naar het ondernemerschap. Ik was 26, bruiste van de energie en klaar voor mijn eigen bedrijf. De werkervaringen hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben en de visie die ik wil uitdragen.

Ervaring

Veel mensen om mij heen verklaarden mij voor gek om midden in de financiële crisis een eigen bedrijf te starten. Een aantal waardevolle personen juichten mij toe. Gesterkt door deze mensen, startte ik in 2013 met Glas om Lood. Heden ten dage ontwikkelen wij met een team van experts, software- en design projecten voor een heel divers pallet aan opdrachtgevers. In 2016 heb ik samen met mijn vennoten een tweede bedrijf: ‘Brandmerck’ opgericht.

De stap van het idee naar het oprichten van een eigen onderneming tot het daadwerkelijk starten was groot. Ondernemen gaat met vallen en opstaan, maar ‘zonder wrijving, geen glans.’ Onder andere samenwerken, vertrouwen en doorzetten zijn voor mij de key als ondernemer.

Mijn doel is mijns inziens niet het werken als ondernemer, maar het werken vanuit je passie. Je komt daarbij in een fase waarin je aan balans gaat sleutelen, want er bestaat meer in het leven dan alleen je bedrijven. Door iedere dag betekenisvol te werken en te vertrouwen in mijn ideaal heb ik het geluk elke dag te doen wat ik graag